top of page
  • Skribentens bildSofie

Fråga - Vad kan jag göra med mitt frissiga hår?

Hej. Behöver tips om vad jag ska göra med mitt hår. Mitt hår är extremt tjockt och jag funderar på att att tunna ur de, men är de riktigt bra att tunna ut håret? En annan sak jag funderat på. Mitt hår är kaos, det ser oftast okammat ut även om jag kammar håret. Håret är torrt och frissigt, jag har dessutom torr hårbotten.

Jag vill mitt hår ska vara ofrissigt, lent och fint men just nu är det tvärtom. Hur ska jag göra och vilka produkter bör jag använda?


Hej. Jag är inget fan av att tunna ur tjocka hår & speciellt inte om det redan är frissigt. Av urtunning kan det se ännu frissigare ut. Alltså frissighet kan uppstå av många olika orsaker. Vanligast är det då man slitit på håret med kemikalier - alltså färg, blekning eller permanent.

Vissa hår har helt enkelt den kvalitén. Andra har lockiga hår och då kommer frissighet på köpet. Jag hade gått till en frisör som kan rekommendera dig bra produkter för ditt hår men jag kan gissa att dem produkterna kommer ha mycket fukt i sig. Vanligtvis måste man ha en/några produkter i ett hår för att få bukt med håret- tills vi tvättar det igen och då är det samma visa igen. Försök skapa dig en hårrutin som fungerar för ditt hår. Här är mina bästa tips.


1. En bra grund är att köpa en bra, lugnande olja och kräm. Ett bra schampo, balsam och inpackning är också att rekommendera.

2. Använder man mycket värme verktyg - fön, locktång eller plattång så är det bra om man ger håret en riktig fuktboost och använder lugnande olja eller kräm. Det kommer du märka störst skillnad av.

3. Undvik gärna att föna håret - de ger oftast intrycket av större hår- därav också frissigare.

4. Inpackning 1 gång i veckan. Fukt! Glöm för guds skull inte fukten.

5. Klippa topparna regelbundet. Slitna toppar ger resten av håret ett frissigt och skadat utseende och det vill vi undvika.

6. Tvätta inte håret för ofta. Rör även så lite som möjligt i håret efter tvätt. Krama ur vattnet, lugnande kräm/olja. Låt sen självtorka. Frissiga hår blir värre ju mer du rör i det.


Här är ett resultat av min fina kund Michaela. Hon har lockigt frissigt hår i sig själv och med rätt produkter får hon ett mindre frissigt resultat.Hoppas detta gav er mer klarhet.

- S


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

EVENT!

Hej! Den 6/4 bjuder vi på Salong Stadskajen in till firande av att vår ägare Sofie har fått sitt mästarbrev tilldelat av Sveriges Hantverksförening. Mästarbrevet är det högsta beviset på yrkesskicklig

Instagramm - Verkligehet

u måste vi snacka lite allvar här känner jag. Vanligtvis när ni bestämmer er för att göra något nytt, eller förändra er. Vart tittar ni då? Till 99% plockar alla fram mobilerna och går in på både inst

댓글


bottom of page