• Sofie

Nyhamn Salong blev Salong Stadskajen

Jag gick igenom mina sociala medier och såg att jag har varit dålig på att visa salongen efter renoveringen. Vi tar historien från början.


Jag köpte salongen den 31 december 2015. Äntligen var salongen min! Jag kommer ihåg hur jag redan då ville renovera och byta ut allt, men valde att vänta till det att jag drivit salongen i ett år och hade ett års resultat i bagaget.


Ni kan ju gissa på huruvida ett år var länge? Det kändes SÅ länge. I lokalen där salongen fanns, bedrevs även två andra verksamheter, genom en hudterapeut och en laserterapeut. De var mina kollegor i ungefär ett och ett halvt år. Hela konceptet var underbart. Vi kunde erbjuda (nästan) allt inom skönhetsbranschen utan konkurrens. Det innebar dock att varje förändring i lokalerna behövdes diskuteras och alla tre behövde vara överens. Vi kom överens om att vi kanske behövde driva verksamheterna i vars en lokal då vi inte delade uppfattning om salongens renoveringsbehov och efter ett år i salongen delade vi på oss utan dramatik, och lokalen är sedan dess bara min.


Nu blev det äntligen dags att välja inredning till salongen! Jag satt med min fantastiska mamma som är så begåvad när det gäller inredning, färger och stil. När jag får komplimanger om vad jag har på mig för något kan jag garantera att till 99.5% är det något min mamma köpt till mig. Vi bestämde oss för att hålla salongen i gråa toner, framför allt att försöka få en så neutral miljö som möjligt. Något som passade alla. I min lokal har jag jättestora fönster som går runt nästan hela salongen så vi har ju ett fantastiskt ljus i lokalen. Men det blev rätt svårt att planera in arbetsplatserna.


Så här såg det ut från början


Jag hade den maffiga spegeln vågrätt över väggen och två stolar. I samband med att mina två kompanjonerna lämnade mig skrev jag kontrakt med en hyrstol. Att stå så nära och jobba som man gjorde tidigare i salongen, kändes lite väl nära. Så vi började direkt kolla på "öar" för arbetsplatserna. Det innebär att man har speglar på var sida av en vägg och kan röra sig runt denna väggen. Speglarna jag beställde hade LED-lampor runt omkring sig och även tre hyllor som sitter i spegeln. I hyllorna har jag reklam, produkter osv, vilket är väldigt uppskattat. Så vi har fyra speglar i salongen och fyra matchande stolar .



Den stora spegeln behöll jag men satte den på den andra stora väggen jag hade i salongen. På detta sättet öppnade jag upp salongen och ljusinflödet ännu mer.

Något jag verkligen var i behov av var förvaringsutrymme. Jag behövde ordentligt med plats för mina färger och allt material som jag behöver. Detta skaffade vi på Ikea. Vi valde matta, svarta luckor med en betong bänkskiva. Vi valde även att bygga upp den delen i salongen på grund av att salongen sedan tidigare inte var optimalt byggd. När vi byggt upp delen syntes inte längre rör eller hål i väggareller golv. Jag kunde inte vara mer nöjd med resultatet.


Disken har jag sen jag öppnade salongen vetat hur jag ville att den ska se ut. Min mamma ägde en möbelbutik innan, där de hade en disk som föll mig i smaken. Med dekor sten i grått, med en svart bänkskiva. Så min pappa tog de jobbet på sig att fixa disken och den är väldigt speciell och jag får dagligen komplimanger för den.


Så gick hela renoveringen till.

Love - S



salongstadskajen

salongstadskajen.se

www.salongstadskajen.se