top of page
  • Skribentens bildSofie

Iman Khalaf

Söndagen den 18 februari var det bara att gå upp i tid, hoppa in i duschen och åka iväg till Helsingborg. Vi var 7 frisörer som skulle vara med på en kurs av Sveriges kändaste barberare. Vi samlades på Solid Hair som ligger i Helsingborg och ägs av Tina Tolevska. Kursen startade kl 10.00 och det hade nog gått 5 minuter och Iman sågade oss vid fotknölarna. Svenska frisörer kan inte klippa män. Någonstans på vägen hade vi glömt bort hur vi gör - var hans exakta ord. I början såg alla rätt chockade ut, många har bara herrklippningar på salongen & jag tror alla kände sig relativt bekväma med att klippa män.


Imans första modell kom och vi skulle snart få känna på vad han menade. Tekniken var väldigt annorlunda från allt vi hade lärt oss. Allt från effilerings teknik - till hur man ska jobba med sin klippmaskin. Även skägg tekniken var annorlunda. När han hade gått igenom sina tekniker kom våra modeller. Min första modell var min blivande man som klippmodell och hans vän Filip som skägg.

Iman kom fram till mig, kollade på Martins hår och gav mig beröm. Hans klippning var bra, jag hade behållit den maskulina formen som vi så lätt annars klipper bort. Gissa vem som svävade på moln. Jag kände att jag fick kläm på tekniken och fick flertal gånger beröm.

Modell nr 2 för mig hade jag lite svårare med just den tekniken. Vilken skillnad när man känner sin kund och sin kunds huvudform. Martin hade jag kunnat klippa i sömnen alla dagar i veckan och gör det utan problem. Men med en helt ny kund och ny teknik. Här fick jag verkligen lägga ner tid och energi men det blev också bra tillslut.


Personer som Iman är människor jag ser upp till. Han kör sitt eget race, han producerar produkter på löpande band, han reser värden över för att delta på mässor, han erbjuder kurser inom herrtekniken och vanligtvis när man är så framgångsrik i sitt yrke är det inte vanligt att man är så fruktansvärt trevlig som Iman är. Denna heldagen jag fick träffa och lära från Iman gav mig nog mer än bara kunskap. Det visade vilka fantastiska människor det finns i denna bransch som vill se att folk lyckas och utvecklas. Även om han gav kritik var han väldigt noga med att även lyfta upp en. Så en heldag av peppning, kunskap och framför allt skratt. Ni frisörer där ute som funderar på att gå en kurs i herrteknik. Kontakta Iman - jag lovar ni kommer inte bli besvikna.


Jag tog tillfället i akt för att köra 3 snabba med Iman!


Vad fick dig att vilja bli frisör?

Det var en slump faktiskt. Jag råkade ut för en idrott skada med mitt knä och då tyckte mamma att frisör hade varit ett passande val för mig.


Hur fick du möjligheten att starta ert företag?

Jag kom faktiskt 2:a i Sveriges snyggaste skägg. Vi såg då att ett behov av manliga skönhetsprodukter efterfrågades. Vi började göra produkter och producerar allt själv i Småland, och vi finns nu i 24 länder.


Vad motiverar dig?

Fattigdom. Det är något som verkligen inspirerar mig. Vi hjälper till så mycket vi bara kan i välgörenhetsarbete. Vi vann även pris tillsammans med Locker room talk & fick faktiskt priset utav Zlatan!.Noberu som Iman är delägare utav!


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

EVENT!

Hej! Den 6/4 bjuder vi på Salong Stadskajen in till firande av att vår ägare Sofie har fått sitt mästarbrev tilldelat av Sveriges Hantverksförening. Mästarbrevet är det högsta beviset på yrkesskicklig

Instagramm - Verkligehet

u måste vi snacka lite allvar här känner jag. Vanligtvis när ni bestämmer er för att göra något nytt, eller förändra er. Vart tittar ni då? Till 99% plockar alla fram mobilerna och går in på både inst

Comments


bottom of page