top of page
  • Skribentens bildSofie

Hur det var att jobba på Fashion Week

Fashion Week


I mitten på Augusti fick jag ett meddelande av Joe Yves Asmar där han frågade om jag var sugen på att jobba på fashion week i Sthlm. Joe om ni inte vet vem han är, så jobbar han som tekniker för L'Oréal och har massvis med stora samarbeten, H&M och ELLE magasin är bara några att nämna. Så ni kan ju förstå min chock när detta meddelandet trillade ner hos mig. Självklart svarade jag JA. Infon skickades ut via företaget Mikas och företaget vars modeller vi skulle göra i ordning var Toteme. Som jag förstod det var

Toteme ett relativt nystartat företag som drivs av Karl Lindgren och Elin Kling och kan väl jämföras med Filippa K i klädstil. Väldigt Chic och stilrent. Business kvinna ungefär. Gissa hur jag stod i garderoben kvällen innan och undrade vad jag skulle ta på mig för att inte känna mig down-dressed så att säga. Klockan 05,17 satt jag på tåget, får ju tacka min fantastiska sambo som satte sig i bilen och körde mig till Lund. Tilläggas bör att ingen av oss var människor den morgonen, haha. Så i 4.5h satt jag på tåget

försökte sova en stund men då ALLA i min omkrets skrattar åt mig då jag sover har jag fått lite ångest över att sova på flygplan och tåg. Kan komma på mig själv precis innan man somnar med att - förhelvete Sofie, stäng munnen när du sover. Du behöver inte dregla ner sätet. Så tack för den. Skit ner er.Jag kom fram till Totemes showroom och träffade söta My där som också assistera under dagen. Slutligen trillade alla assistenter in under dagen och även Joe. Vi fick iden och looken förklarad för oss och därefter satte vi igång. Problemet eller ska jag säga hindret under dagen var att under dessa 3 dagar som då Fashion Week varade så bokas modeller och många visningar betar av varandra. Så visningarna satte väl igång från 10.00 och en varje timme på olika ställen runt om i Stockholm. Så våra modeller trillade in titt som tätt och sista kom inte förrän en kvart innan de va showtime.


En av modellerna körde balsam metoden och håret var så fettigt att dina fingrar blev glansiga, så det blev vasken och YES diskmedel!


Många har frågat men vad gjorde ni då? Alltså ska jag vara ärlig gick allt i ett och man hann nog inte reflektera på vad hur och när. Utan när modellen var klar hoppade man direkt på nästa modell som var på plats, bytte modell med make-upen och ja, så fortsatte hela dagen. När klockan var 18-19 kan jag säga att jag var helt slut. Allting gick som det skulle men i sann Fashion Week anda är det självklart stressigt. Så jag kan lova att jag somnade gott på kvällen när jag kom hem vid 00,00 tiden. 3 veckor senare var det dags

igen för NK-galan, men det tar vi i ett annat inlägg


När jag kom hem ville den lokala tidningen Papperstidningen göra ett reportage om mitt jobb på Fashion Week, vet inte om ni läste artikeln men lägger ut bilden på den här under!0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

EVENT!

Hej! Den 6/4 bjuder vi på Salong Stadskajen in till firande av att vår ägare Sofie har fått sitt mästarbrev tilldelat av Sveriges Hantverksförening. Mästarbrevet är det högsta beviset på yrkesskicklig

Instagramm - Verkligehet

u måste vi snacka lite allvar här känner jag. Vanligtvis när ni bestämmer er för att göra något nytt, eller förändra er. Vart tittar ni då? Till 99% plockar alla fram mobilerna och går in på både inst

コメント


bottom of page