top of page
  • Skribentens bildSofie

Bästa sättet att gå från mörkt till ljust.

Av alla foton jag tar och lägger ut så får jag bäst respons på de kunder som går från väldigt mörkt till väldigt ljust. Jag känner mig väldigt säker på dessa typer av avfärgningar då jag gör dem väldigt mycket. Från början var man jättenervös, men med tiden tar jag dem utan problem. Det enda jag är väldigt noga med, varje gång jag tar en kund är att säga att - jag kan inte garantera något. Varken din kvalité eller din färg och speciellt inte om du färgat håret hemma i flera år. Det är jätteviktigt att ni som kunder vet om det. Allt beroende på hur många gånger du färgat håret hemma, om du alltid lagt färgen i hela håret - eller bara i utväxten. Om du är naturligt ljus, eller om du är naturligt mörk. Och anledningen jag tar upp det är för att under ljushetsläge från 9-7 ligger där orangea pigment och mellan ljushetsläge 6-2 ligger extremt röda pigment. Speciellt om man även har utländskt påbrå. Då finns det ännu starkare röda pigment. Så kommentaren "Vissa kan inte bli ljusa" stämmer väl inte riktigt. I de flesta fallen är det kvalitén som stoppar oss. När hårstrået väl ger upp, finns det inte mycket att göra. Och vi som frisörer har ju även en prioritet att bevara ett hår med god kvalité. Ni kan tänka såhär:


När Melissa kom till mig första gången var hon hemma färgad svart. I hennes naturliga färg, fanns både brunt en 6:a i ljushetsläge med ungefär 25-50% grått. Jag valde därför att sätta en 5:a i ljushetsläge i hennes botten, framför allt för hon inte skulle få en så stor chock utan valde att göra en ombre. Jag gick in med en touperingsteknik och blekte upp hela längder på henne. Jag valde även att gå in med lite högre väteperoxide och olaplex - så jag får högsta möjliga lyft men även får skyddet från Olaplex.

Första omgången kommer här nedanförNu hade de gått nästan 6 månader och Melissa har bara fyllt på sin utväxt med professionell hårfärg köpt hos frisör, och i söndes var de dags igen. Hon ville bli av med sin karamell färg hon hade i längderna och bli ljusare. Sagt och gjort, nu visste jag exakt vad som låg under hennes färg, hur stark väte jag behövde och återigen en skvätt olaplex för skyddets skull. Här är slutresultatet.
Så alltså, med två omgångar - 6 månader i mellan och Olaplex nådde vi från svart - till blond. Melissa hade en väldigt bra kvalité på sitt hår trots allt vi utsatt det för. Poängen med detta inlägget är att även om vi lyckades jättebra med Melissas hår, betyder inte det att det går att genomföra på alla. Lita på din frisör, sköt om håret som vi säger till dig och framför allt. Låt det ta sin tid.

Hoppas ni fick lite klarhet i hur en avfärgnings process kan se ut.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

EVENT!

Hej! Den 6/4 bjuder vi på Salong Stadskajen in till firande av att vår ägare Sofie har fått sitt mästarbrev tilldelat av Sveriges Hantverksförening. Mästarbrevet är det högsta beviset på yrkesskicklig

Instagramm - Verkligehet

u måste vi snacka lite allvar här känner jag. Vanligtvis när ni bestämmer er för att göra något nytt, eller förändra er. Vart tittar ni då? Till 99% plockar alla fram mobilerna och går in på både inst

Comments


bottom of page